Ellen Endhoven

Het ‘Raamkunstproject’ van Yvette Teeuwen is, i.s.m. met visueel antropologe Sterre de Perre gelanceerd en met de Corona-PROMISE-subsidie van Stroom Den Haag gehonoreerd. Het project was vanaf 6 tot 11 juli 2020 op de ramen van creatieve broedplaats de Helena/Stichting Ruimtevaart te zien.

Een project waarin in fase 1, kunstenaars Casper Verborg, Ellen Endhoven,RACHEL VERKERK, River Diephuis, Heleen Kruijt & Yvette Teeuwen een gezamenlijk raamkunstwerk ontwikkelden door elkaar te volgen met (oa)krijtstiften, en door spontaan op elkaar te reageren. 

Het was geen ‘normale eindexpositie’ met alleen een kant-en-klaar af werk, maar een bewegend raamkunstwerk waarin verschijnen, opdoemen en weer verdwijnen van beeld centraal stond.
 

Project ‘Welcome to interesting times! Artists Perspectives on Critical Issues’ –  GROUND! Festival 2018

Een expositie waar Miss E stickers uitvergroot te zien zijn in de Grey Space Den Haag.  Sis Josip (kunstenaar/curator) onderzocht  samen met Eveline de Jonge (kunstenaar, advocaat) op lokaal niveau wie en hoe kunstenaars  in Haagse culturele broedplaatsen zich in hun werk profileren met betrekking tot de thematiek. In de bijbehorende podcastserie interviewen en bediscussiëren zij het thema met de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling. 

Deelnemende kunstenaars:  Rozemarijn Lucassen, David Powell, Jorick de Quaasteniet, Sis Josip, Satellietgroep, Harold de Bree, Iliada Charalambous, Sabrina Lindemann, Eliane Esther Bots, Ellen Endhoven, Lorena Solis Bravo, Arthur van Balen.

Barbercity is back – duo expositie met Barbera Sterk – 2016
 
De deelnemers aan deze workshop voor atelier Art to Rember, zijn allemaal mensen met het syndroom van Korsakov.
 

’Rampant Drawings Extended’ / Kick Off De Achtergrond – 2016

Tijdens deze pilot van het jaarlijkse evenement De Achtergrond van Extrapool in Nijmegen, worden de muren overwoekerd met zwart-wit tekeningen. 

Deelnemende kunstenaars: Miss E. (Ellen Endhoven, Lucie Lučanská (CZ), Astrid Florentinus, Rogier Walrecht, Sofie de Cleene (BE). waarbij alle wanden met slimtarra en zelfs enkele plafonds letterlijk werden overwoekerd met zwart-wit tekeningen.  

Drawing Gang Den Bosch – 2014

Kijkdozenproject – 2013 

Ellen Endhoven is  initiatiefneemster van Stichting Portable Collective. Grote projecten in 2012 en 2014  waren het Stand Out to Sea Festival i.s.m. het Havenmuseum in Rotterdam

Verstand van Smaak Enschede  – 2012 

 

Barbercity on tour in De Overkant Den Haag –  2012

Barbercity –  2011-2012

Illustratie programmaboekje Ubercamping  – 2010

Graffiti Expo Atrium Den Haag Voettussendedeur  – 2010

Kunstenaarscollectief Schil in Bed Elze Den Haag – 2010

Met kunstenaarscollectief Schil installatie tijdens Festival Motel Mozaïek in de Rotterdamse Schouwburg – 2009

Ontwerp T-shirt voor de band Moan – 2009

Kunstenaarscollectief Schil installatie in  Cucosa Rotterdam – 2008

Fiets Factory – Oerol Festival 2008

Als organisator en een van de vier kunstenaars van de Fietsfactory, kregen de fietsen een kunstwerkje, zodat de bezoekers gemakkelijk hun huurfiets weer konden terugvinden.

Expo Museum Beyond – 2008